Rejsy słyną z wysokiej jakości i różnorodności proponowanych potraw. Na większości statków serwowane są dania kuchni międzynarodowej, a menu dobierane jest tak, aby uwzględniać różne kulinarne gusty.
Jest jednak jeden armator, który zaoferował rozwiązanie zaskakujące nawet najbardziej wytrawnych amatorów kulinarnych doznań. 

Ocenia Cruises, bo o tej linii mowa, zabiera na pokłady swoich statków od 684 do 1250 pasażerów. Podczas rejsów tego armatora jakość i bogactwo serwowanych dań zaspokoi wyszukane podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. I nic dziwnego, gdyż za kulinarną stronę rejsów Oceania Cruises odpowiedzialny jest sam legendarny mistrz kuchni Jacques Pepin, autor wielu książek i programów kulinarnych.

Na najnowszych statkach tego armatora, Marina (2011) i Riviera (2012), do dyspozycji oprócz głównej restauracji są również restauracje tematyczne, z których można korzystać bez dodatkowej opłaty. Pasażerowie mogą degustować włoskie specjały w restauracji Toscana, francuskie w Jacques, azjatyckie w Red Ginger, a wyśmienite steki serwowane są w restauracji Polo Grill. Do każdego posiłku obsługa przedstawia bogaty wybór win (te ostatnie już za dodatkową opłatą), a oryginalny wystrój podkreśla niepowtarzalną atmosferę każdej restauracji. Śniadanie, lunch lub kolację można zjeść również w mniej oficjalnej Terrace Cafe z zewnętrznym tarasem. Na górnym pokładzie przy basenie dostępny jest Waves Grill. Na najnowszych statkach Oceanii są również dwa miejsca, z których możemy skorzystać za dodatkową opłatą. Wykorzystuje się je jednak głównie na zamknięte spotkania. W restauracji i winiarni La Reserve przeznaczonej dla maksymalnie 24 osób możemy nie tylko delektować się wspaniałymi potrawami i winem, ale również dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na jego temat. Kameralne Privee, to miejsce z wyjątkowym i bardzo eleganckim wystrojem, idealne na prywatne uroczystości (maks. 10 osób).

Niewielkie rozmiary statków Oceania Cruises dają możliwość jeszcze bardziej indywidualnego podejścia i skupienia się na każdym zamówieniu. Na wybrane rejsy zapraszani są najbardziej znani szefowie kuchni, dzieląc się z pasażerami swoją pasją, podczas prezentacji i wykładów. Różnorodność restauracji robi tu naprawdę wrażenie, i nikt z rejsu Oceania Cruises nie wróci rozczarowany.  Wiele osób kocha rejsy właśnie ze względu na bardzo dobre jedzenie i celebrację poszczególnych posiłków.  Na statkach Marina i Riviera w specjalnym kulinarnym centrum Bonn Appetit, mogą dodatkowo zapisać się na lekcje gotowania i stworzyć własne arcydzieła pod okiem światowych mistrzów kuchni. Satysfakcja gwarantowana.

Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów
Kulinarna strona rejsów